OEDEEM THERAPIE

Bij zwelling van een lidmaat (arm of been), het aangezicht, de buikregio of de borst wordt onderzocht wat de onderliggende oorzaak is. Afhankelijk daarvan zal een individueel behandelplan opgesteld worden voor jou.


Dit kan bestaan uit:

- Informatie en advies over de oorzaak en het verdere verloop van de zwelling
- Compressietherapie: windel en/of steunkousen
- Oefentherapie
- Taping
- Manuele lymfedrainage

Oedeemtherapie is een overkoepelende term en bestaat uit een combinatie van educatie, manuele lymfedrainage, compressie therapie, lymfetaping en oefentherapie.

Is dit niet de juiste hulp die u nodig heeft? U heeft een andere soort klacht of pijn? Laat het ons weten, wij helpen u verder.

Groepspraktijk Pit

In groepspraktijk Pit werken verschillende kinesitherapeuten met elk hun eigen specialisatie. Wij zijn gedreven therapeuten met pit en zeer veel passie voor het vak en staan garant voor een zeer persoonlijke benadering van uw probleem en een aanpak tot in de kern door de verschillende specialisaties die we bezitten.

De eerste behandeling bestaat standaard uit een vraaggesprek en klinisch onderzoek om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de klachten. Van hieruit wordt er dan gewerkt naar een individueel aangepast behandelplan.

Wij hechten veel belang aan communicatie tussen arts-patiënt en therapeut en maken ook vaak een verwijsbrief voor de behandelende arts.

Contacteer ons!

Contactformulier


Een vraag? Contacteer ons gerust!

Heeft u een vraag of wenst u een afspraak te maken? Contacteer ons gerust! Dit kan telefonisch of via het contactformulier hiernaast. Wij beantwoorden u zo spoedig mogelijk.Bij een eerste afspraak brengt u best het volgende mee:

Doktersvoorschrift
Vignet van de mutualiteit
Identiteitskaart
Eventuele medische verslagen en onderzoeken