RESPIRATOIRE KINESITHERAPIE (ademhalingskinesitherapie)

Behandeling van acute en chronische respiratoire klachten bij zowel baby’s, kinderen als volwassen. Aan de hand van (geassisteerde) autogene drainage, met of zonder bouncing, helpen we patiënten om de luchtwegen slijmvrij te maken. De bovenste luchtwegen spoelen of correct gebruik van een puffer en aerosol aanleren kunnen deel uitmaken van de behandeling. De therapie kan aangevuld worden met hulpmiddelen, indien nodig. Ook patiënten met hyperventilatie kunnen terecht onze praktijk.


Indicaties voor respiratoire kinesitherapie:

- Bronchiolitis
- Bronchitis
- Astma
- Mucoviscidose
- COPD
- Pneumonie
- (Chronische) hyperventilatie

Is dit niet de juiste hulp die u nodig heeft? U heeft een andere soort klacht of pijn? Laat het ons weten, wij helpen u verder.

Groepspraktijk Pit

In groepspraktijk Pit werken verschillende kinesitherapeuten met elk hun eigen specialisatie. Wij zijn gedreven therapeuten met pit en zeer veel passie voor het vak en staan garant voor een zeer persoonlijke benadering van uw probleem en een aanpak tot in de kern door de verschillende specialisaties die we bezitten.

De eerste behandeling bestaat standaard uit een vraaggesprek en klinisch onderzoek om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de klachten. Van hieruit wordt er dan gewerkt naar een individueel aangepast behandelplan.

Wij hechten veel belang aan communicatie tussen arts-patiënt en therapeut en maken ook vaak een verwijsbrief voor de behandelende arts.

Contacteer ons!

Contactformulier


Een vraag? Contacteer ons gerust!

Heeft u een vraag of wenst u een afspraak te maken? Contacteer ons gerust! Dit kan telefonisch of via het contactformulier hiernaast. Wij beantwoorden u zo spoedig mogelijk.Bij een eerste afspraak brengt u best het volgende mee:

Doktersvoorschrift
Vignet van de mutualiteit
Identiteitskaart
Eventuele medische verslagen en onderzoeken