PSYCHOLOGIE

We hebben allemaal ons eigen verhaal. Soms worden we op een gegeven moment geconfronteerd met moeilijkheden, waardoor dit verhaal even moeilijk te dragen is. Dit kan je functioneren op verschillende vlakken (werk, relationeel, gezin, …) beïnvloeden.

Aangezien lichaam en geest verbonden zijn, komen hier vaak ook lichamelijke klachten bij als signaal dat er iets niet klopt. Op zo een moment kan hulp inschakelen van een psycholoog waardevol zijn. Samen krijgen we meer zicht en duidelijkheid op wat er aan het gebeuren is en zoeken we naar manieren die helpend zijn voor jou. We kiezen niet altijd wat er op ons pad komt, noch wat er ons overkomt, maar wat we wel in de hand hebben is wat we hiermee doen.

De therapie is niet bedoeld om te zeggen wat je moet doen, maar om te ontdekken bij jezelf wat er nodig is en hoe je hiermee opnieuw verder kan. Het is steeds een therapie-op-maat. Als persoon en hulpverleners hechten wij veel belang aan menselijkheid en toegankelijkheid, waarbij alles bespreekbaar moet zijn binnen een veilige context.

Wie zijn jouw psychologen?
Onze 3 psychologen; Dora Van Haver, Margot Garré en Lili Meijer ondersteunen jou op gevoelsmaat met elk hun eigen specifieke themagebieden. Hieronder kan u hun themagebieden verder bezichtigen.
 
Voor welke thema’s kan je bij Dora Van Haver terecht?
- Omgang met (chronische) ziekten; met expertise binnen oncologie
- Nazorg na kanker
- Verlies- en rouwverwerking
- Traumaverwerking
- Angst
- Aanpassingsmoeilijkheden
- Seksuele problemen
- Levensvragen/zingevingsvragen
- …

Voor welke thema’s kan je bij Margot Garré terecht?
- Relatietherapie
- Stress- en burn-out klachten / Veerkracht
- Vragen tijdens perinatale periode
    • Kinderwens
    • Fertiliteitstrajecten
    • Moeilijke zwangerschap
    • Stress
    • Verlies- en traumaverwerking
    • Werkhervatting
    • …
- Traumaverwerking
- Levensvragen/zingevingsvragen
- …

Voor welke thema’s kan je bij Lili Meijer terecht?
- Burn-out
- Angst
- Depressie
- Parentificatie
- Zelfbeeld
- …

Voor wie?
Adolescenten en volwassenen.

Werkwijze
Tijdens een eerste kennismakend gesprek krijg je onder andere meer uitleg over hoe ik te werk ga en wat je kan verwachten. Een gesprek duurt 60 minuten. De frequentie van de gesprekken is afhankelijk van de individuele problematiek en steeds in samenspraak met jou.

De betaling gebeurt na elke consultatie. Om te weten of een prestatie geheel of gedeeltelijk wordt terugbetaald, contacteer je best je eigen mutualiteit.
(Betalingsmogelijkheden: Cash – payconiq – bancontactapp)


Consultatie enkel na afspraak telefonisch of via mail (gelieve ook bij mails telefoonnummer door te geven)

Contacteer Dora Van Haver
GSM: +32 492 31 24 16
  /   MAIL: dora@groepspraktijk-pit.be

Contacteer Margot Garré
GSM: +32 489 64 14 10
  /   MAIL: margot@groepspraktijk-pit.be

Contacteer Lili Meijer
MAIL: lili@groepspraktijk-pit.be


Is dit niet de juiste hulp die u nodig heeft? U heeft een andere soort klacht of pijn? Laat het ons weten, wij helpen u verder.

Groepspraktijk Pit

In groepspraktijk Pit werken verschillende kinesitherapeuten met elk hun eigen specialisatie. Wij zijn gedreven therapeuten met pit en zeer veel passie voor het vak en staan garant voor een zeer persoonlijke benadering van uw probleem en een aanpak tot in de kern door de verschillende specialisaties die we bezitten.

De eerste behandeling bestaat standaard uit een vraaggesprek en klinisch onderzoek om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de klachten. Van hieruit wordt er dan gewerkt naar een individueel aangepast behandelplan.

Wij hechten veel belang aan communicatie tussen arts-patiënt en therapeut en maken ook vaak een verwijsbrief voor de behandelende arts.

Contacteer ons!

Contactformulier


Een vraag? Contacteer ons gerust!

Heeft u een vraag of wenst u een afspraak te maken? Contacteer ons gerust! Dit kan telefonisch of via het contactformulier hiernaast. Wij beantwoorden u zo spoedig mogelijk.Bij een eerste afspraak brengt u best het volgende mee:

Doktersvoorschrift
Vignet van de mutualiteit
Identiteitskaart
Eventuele medische verslagen en onderzoeken